Bemutatkozunk

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük a 2018/2019. tanévben első osztályos lesz.

Intézményünk a kerület egyik legrégibb iskolája. A „Csata”, 1911-ben nyitotta meg kapuit. A háromemeletes műemléki jellegű épület 2000 óta védetté nyilvánított helyi érték. A XXI. század igényeinek ma is megfelelő korszerű iskolában interaktív táblákkal felszerelt korszerű tantermek, három számítástechnika szaktanterem, két tornaterem és egy sportcsarnok, barátságos előadóteremmé alakítható ebédlő, valamint több ezer kötetes könyvtár várja a leendő első osztályosokat. Iskolaudvarunk sportolásra és pihenésre, a szabadidő hasznos eltöltésére kiváló lehetőséget biztosít.

Sikeres nevelő- és oktatómunkánkat a Pro Scholis Urbis díj, a Minőségi nevelési-oktatási cím és nevelőink számára adományozott magas állami kitüntetések fémjelzik. A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Ökoiskola és Madárbarát iskola cím.

2013-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Regisztrált Tehetségpontja lettünk.

Intézményünk fő profilja az idegen nyelvek oktatása. Európában elsőként hoztuk létre a Boys and Gilrs Activity Center of Hungary klubot, ahol angol-magyar kétnyelvű osztályainkban angol anyanyelvi tanárok közreműködésével tanulhatnak a gyerekek.

Emelt óraszámú angol idegen nyelvi osztályainkban már első osztálytól az angol, illetve a német nyelv tanulását választhatják tanítványaink.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelően az iskolán belül gyarapítsák a tudásukat. Tanítványaink az egész napos nevelés keretében ismerkedhetnek meg különböző művészeti ágakkal, a színjátszással, a zenével, a képzőművészettel. Szakkörök szervezésével, gazdag kulturális kínálattal tesszük lehetővé a tehetségek kibontakozását, az ismeretszerzést.

A hangszeres zenetanulást – zongora, cselló, trombita – a XIII. kerületi Zeneiskola tanárai biztosítják.

Valamennyi diákunk számára biztosítjuk a tanítási órák után a szabadidő változatos eltöltésének lehetőségét:

  • sportolás, mindennapos testmozgás
  • zenetanulás
  • erdei iskola
  • nyári táborok
  • színház és múzeumlátogatás
  • családi és osztályprogramok

Szenteiné Bukovinszky Katalin intézményvezető

 

Itt tekinthetik meg a Csata Utcai Általános Iskola felvételi körzetét .