Éltető fény avagy Nyertes pályázat a Csata Utcai Általános Iskolában!

 

 

Nyertes pályázat a Csata Utcai Általános Iskolában!

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett az általános iskola, középiskolai, szakiskolai, kollégiumi, valamint a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó műhelyek támogatására.

Tehetséges tanulóink ebben a tanévben is kimagasló sikereket, dobogós helyezéseket értek el, ezért a felhívásra mi is beadtunk pályázatunkat.

Örömmel tesszük közzé a hírt, mely szerint április 15-én döntés született. Ennek eredményeképpen országosan 256 beadott pályamunka közül 67 nyert pozitív besorolást, ebből 5 budapesti általános iskola, köztük a Csata Utcai Általános Iskola. Az elnyert támogatás 1.034.000 Ft, mely összeget egy tudományos-művészeti projekthét lebonyolítására terveztük és ennek szellemében valósítjuk is meg.

A program címe: Az éltető fény, melynek tematikájával kapcsolódunk a „2015 A Fény Nemzetközi Éve” országos rendezvényekhez.

 

A PROGRAM

 

Május 11. hétfő        

– A Nap, mint éltető energia – megnyitó előadás

– napelemes makett készítése (faház, szélmalom) – modellezés,

– a fény hatása a Duna vizének mikro-organizmusaira – kísérletezés, terepgyakorlat a Duna parton, mintavétel után mikroszkopikus vizsgálat az iskolában

 

Május 12. kedd

– A Fénysugár az Andromédáról c. előadás megtekintése a Planetáriumban.

Az Androméda galaxisból elinduló fénysugár útja a Földünkig

– Helyünk a Naprendszerben, a Naprendszert modellező makett készítése pingponglabdák felhasználásával

 

Május 13. szerda

– A fényvarázsló c. előadás megtekintése a Fényszínházban

– „Zene-fény-szökőkút” – látogatás margitszigeti zenélő szökőkútnál  és művészeti foglalkozás (festés, rajzolás) a látottak alapján

 

Május 14. csütörtök

–          A Kiskunsági Nemzeti Park és Szeged, a napfény városa

–          csoportos buszos tanulmányi kirándulás, terepi foglalkozás, mérések végzése iskolán kívül

 

Május 15. péntek

– Sötétben tapogatózva – A Láthatatlan kiállítás megtekintése a Millenárison

– Az éltető napfény – rajzos/kézműves élménybeszámoló a témahét záró rendezvényén, képzőművészeti alkotás létrehozása Az éltető napfény c. kiállításra a Folyosó Galérián

 

A tanulás és tudásszerzés színtere nemcsak az iskola. Maradandó élményt és tapasztalási lehetőséget nyújt tanulóinknak, ha az osztályterem falai kitágulnak. Ezt szem előtt tartva állítottuk össze jelen programunkat is.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk minden résztvevőnek! Köszönjük a támogatást!