Bemutatkozunk

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük a 2021/2022. tanévben első osztályos lesz.

Intézményünk a XIII. kerület egyik legrégebbi iskolája, a „Csata”, 1911-ben nyitotta meg kapuit. A több mint 100 éves, műemlék jellegű épület 2000 óta védetté nyilvánított helyi érték.

A XXI. század igényeinek ma is megfelelő korszerű iskolánkban a tanulók rendelkezésére állnak az általános tudás ismereteinek bővítéséhez az interaktív táblával felszerelt korszerű tantermek, két informatika szaktanterem, a mindennapi testnevelés oktatására két tornaterem és a sportcsarnok.

A több ezer kötetes könyvtár segíti az oktató-nevelő munkát és nagymértékben elősegíti a leendő első osztályosok olvasóvá nevelését. Intézményünkben a barátságos előadóteremmé alakítható ebédlőben közel száz gyermek étkezhet egy időben. Az iskolaudvar egy részét szülői összefogással és az önkormányzat pályázati támogatásával az őszi szünetben felújítottuk.

Nevelő-, oktatómunkánk sikerét fémjelzi a Pro Scholis Urbis díj, a Minőségi nevelési-oktatási intézmény cím és nevelőink számára adományozott magas állami kitüntetések.

A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Örökös Ökoiskola és Madárbarát iskola cím. 2015-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiváló Akkreditált Tehetségpontja lettünk, mely címet 2019-ben újra elnyertünk.

Intézményünk fő profilja az idegen nyelvek oktatása. 2013 szeptemberében Európában elsőként indítottuk el első angol kétnyelvű osztályunkat, a BGC Angol Iskolai Programot. A nyelvi program egyediségét és hatékonyságát bizonyítja, hogy 2014-ben elnyerte az Európai Nyelvi Díjat, mely a nyelvoktatás köreiben a legnagyobb szakmai elismerés. A BGC Angol Napközi keretein belül a tevékenységközpontú, tematikus fejlesztő programokat a Boys and Girls Club of Hungary angol anyanyelvi lektorai és a magyar tanítók közösen vezetik.

Több éve sikeresen működő emelt óraszámú angol idegen nyelvi osztályainkban első osztálytól, heti két alkalommal az angol nyelv tanulását választhatják tanítványaink.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink többsége érdeklődésének és tehetségének megfelelően az iskolán belül gyarapítsa tudását, ezért biztosítjuk számukra az egész napos foglalkoztatást, segítjük a következő tanítási napra történő felkészülést, a tehetséggondozást, a felzárkóztatást, a szabadidő értékes eltöltését.

A hangszeres zenetanulást – zongora, cselló, trombita – a Fischer Annie Zeneiskola tanárai biztosítják.

A 2021/2022. tanévben 3 első osztályt indítunk.

  • Nyílt tanítási napokat a pandémiás helyzetre való tekintettel nem tartunk, de az érdeklődők számára november 26.-tól az iskola honlapján már megtekinthető bemutatkozó filmünk, ahol virtuális sétát tehetünk az iskolában és órarészleteket láthatunk magyar nyelv-és irodalom, matematika, technika, életvitel- és gyakorlat, testnevelés és sport tantárgyakból.
    2021. március 1-től bepillantást nyerhetnek az angol nyelv, német nyelv, ének-zene és az informatika órákra.

1.2  A BGC Angol Napközi iránt érdeklődők számára online tájékoztatást tartunk februárban és márciusban. Csatlakozni Zoom linken keresztül lehet: https://bit.ly/2HXJdgX. Ha kérdése van, akkor a info@bgcprogram.hu email címre tud írni nekünk. Facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/676466916341509/

  1. 2. „Varázslatos iskola” – foglalkozások nagycsoportos óvodásoknak: Minden hónap 2. hétfőjén letölthetőek előzetes regisztráció után. Regisztrálni az iskola honlapján lehet a beiskolázás címszó alatt.

Borosné Borbély Beáta

intézményvezető

⇒ Kísérje figyelemmel! A Csata Utcai Általános Iskola felvételi körzete  februárban változni fog.  

Bemutatkozó iskolai videók