Bemutatkozunk

 

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük a 2020/2021. tanévben első osztályos lesz.

Intézményünk a kerület egyik legrégibb iskolája. A „Csata”, 1911-ben nyitotta meg kapuit. A háromemeletes műemléki jellegű épület 2000 óta védetté nyilvánított helyi érték. A XXI. század igényeinek ma is megfelelő korszerű iskolában interaktív táblákkal felszerelt korszerű tantermek, két informatika szaktanterem, két tornaterem és sportcsarnok, barátságos előadóteremmé alakítható ebédlő, valamint több ezer kötetes könyvtár várja a leendő első osztályosokat. Iskolaudvarunk sportolásra és pihenésre, a szabadidő hasznos eltöltésére lehetőséget biztosít.

Nevelő-, oktatómunkánk sikerét fémjelzi a Pro Scholis Urbis díj, a Minőségi nevelési-oktatási cím, valamint nevelőink számára adományozott magas állami kitüntetések. A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Örökös Ökoiskola és Madárbarát iskola cím. 2019-ben második alkalommal is a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiváló Akkreditált Tehetségpontja lettünk.

Intézményünk fő profilja az idegen nyelvek oktatása. 2013 szeptemberében Európában elsőként indítottuk el első angol kétnyelvű osztályunkat, a BGC Angol Iskolai Program-ot. A BGC Angol Napközi keretein belül a tevékenységközpontú, tematikus fejlesztő programokat a Boys and Girls Club of Hungary angol anyanyelvi lektorai és a magyar tanítók közösen vezetik. A negyedik évfolyamtól kezdve német illetve olasz nyelvet választhatják tanítványaink.

Emelt óraszámú angol idegen nyelvi osztályainkban már első osztálytól az angol nyelv tanítása történik.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelően, az iskolán belül gyarapítsák tudásukat. Szakkörök szervezésével, gazdag kulturális kínálattal tesszük lehetővé a tehetségek kibontakozását, az ismeretszerzést.

A hangszeres zenetanulást – zongora, cselló, trombita – a XIII. kerületi Zeneiskola tanárai biztosítják.

Valamennyi diákunk számára biztosítjuk a tanítási órák után a szabadidő változatos eltöltésének lehetőségét:

  • a sportolást, a mindennapos testmozgást,
  • zenetanulást,
  • nyári táborozást,
  • színház és múzeumlátogatást
  • egyéb családi és osztályprogramokat.

Borosné Borbély Beáta
intézményvezető

 

⇒ A Csata Utcai Általános Iskola felvételi körzete