Az első (nyelvvizsgás) fecskék

Ebben a tanévben végez az első BGC-s osztály, és nagy örömünkre, megérkeztek az első sikeres középfokú komplex nyelvvizsgákról szóló hírek!

Rabócsi Bora és Oravecz Petra még decemberben vettek részt az Euroexam B2 szintű hagyományos nyelvvizsgáján. Mindketten úgy vélik, hogy nagyon jól döntöttek, hogy nem az online formát választották, mert az sokkal több szervezést igényelt volna. A 8. évfolyamon már tudatosan készültek a vizsgafeladatokra.

Nagyon fontos volt a sikeres nyelvvizsga, hiszen a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumába szeretnének felvételt nyerni, a középfokú nyelvvizsga pedig ott kiváltja az írásbeli nyelvi felvételi vizsgát. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a vizsga ára (36.000 Ft), sikeres eredmény esetén visszaigényelhető!

A vizsgán nem izgultak a lányok, nem volt szükségük még szótár használatára sem. Az írásbeli és a szóbeli részt is nagyon könnyűnek találták. Petra szerint a sokak által nem kedvelt esszéírás volt legkönnyebben teljesíthető feladat. Arról kellett érvelést írniuk, hogy vajon a könyveket felváltsuk-e e-könyvekkel. Bora azt emelte ki az írásbeli részből, hogy nyári munkára kellett jelentkezni levélben, amely azért volt nehéz a számára, mert még soha nem kellett ilyet csinálnia a mindennapi életében. Mint kiderült, a vizsga nagyon naprakész volt, hiszen a hallott szövegértésben az egyik szöveg a vírusokról szólt…

Hogy milyen tanácsokkal szolgálnak a lányok az osztálytársaknak, akik most jelentkeznek a nyelvvizsgára? A legfontosabb: bele kell vágniuk, ne izguljanak, biztosan sikerülni fog! Csak bátorság kell, hogy beírják a választ, még akkor is, ha nem biztosak benne!

A lányoknak gratulálunk és további sikeres vizsgákat várunk még az idei tanévben a 14. életévüket betöltött tanulóinktól!