Bemutatkozunk

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük a 2019/2020. tanévben első osztályos lesz.

Intézményünk a kerület egyik legrégibb iskolája. A „Csata”, 1911-ben nyitotta meg kapuit. A háromemeletes műemléki jellegű épület 2000 óta védetté nyilvánított helyi érték. A XXI. század igényeinek ma is megfelelő korszerű iskolában interaktív táblákkal felszerelt korszerű tantermek, két informatika szaktanterem, két tornaterem és sportcsarnok, barátságos előadóteremmé alakítható ebédlő, valamint több ezer kötetes könyvtár várja a leendő első osztályosokat. Iskolaudvarunk sportolásra és pihenésre, a szabadidő hasznos eltöltésére kiváló lehetőséget biztosít.

Nevelő-, oktatómunkánk sikerét fémjelzi a Pro Scholis Urbis díj, a Minőségi nevelési-oktatási cím, valamint nevelőink számára adományozott magas állami kitüntetések. A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Ökoiskola és Madárbarát iskola cím. 2015-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiváló Akkreditált Tehetségpontja lettünk.

Intézményünk fő profilja az idegen nyelvek oktatása. 2013 szeptemberében Európában elsőként indítottuk el első angol kétnyelvű osztályunkat, a BGC Angol Iskolai Programot. A BGC Angol Napközi keretein belül a tevékenységközpontú, tematikus fejlesztő programokat a Boys and Girls Club of Hungary angol anyanyelvi lektorai és a magyar tanítók közösen vezetik.

Emelt óraszámú angol idegen nyelvi osztályainkban már első osztálytól az angol, illetve a német nyelv tanulását választhatják tanítványaink.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelően, az iskolán belül gyarapítsák tudásukat. Szakkörök szervezésével, gazdag kulturális kínálattal tesszük lehetővé a tehetségek kibontakozását, az ismeretszerzést.

A hangszeres zenetanulást – zongora, cselló, trombita – a XIII. kerületi Zeneiskola tanárai biztosítják.

Valamennyi diákunk számára biztosítjuk a tanítási órák után a szabadidő változatos eltöltésének lehetőségét:

  • a sportolást, a mindennapos testmozgást,
  • a zenetanulást,
  • nyári táborozást,
  • színház és múzeumlátogatást
  • egyéb családi és osztályprogramokat.

Borosné Borbély Beáta
intézményvezető

⇒ A Csata Utcai Általános Iskola felvételi körzete .