Beiskolázás a 2020/2021. tanévre

Tisztelt Szülők!

 

A veszélyhelyzetre tekintettel az az emberi erőforrások minisztere 7/2020.(III.25.) EMMI határozata alapján az általános iskolai beiratkozás eljárási rendje a következő lesz:

 

Körzetes tanulók beiratkozási rendje:

 • Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi. Az iskolával való kapcsolatfelvétel, adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik 2020. május 21.-ig Ha az elektronikus adategyeztetésre semmiképp sem nyílik lehetőség, a rendkívüli helyzetben a 2020/2021-es tanév kezdetekor a megfelelő dokumentumok bemutatására személyesen is sor kerülhet a körzetes iskolában.
 • A kötelező felvételt biztosító általános iskola hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt.
 • Kérjük szépen azon körzetes tanulóink szüleit, akiknek a gyermeke felvételt nyert másik iskolába a befogadó nyilatkozatot április 27-ig e-mailben küldjék el a csataiskola13@gmail.com e-mail címre.

Nem körzetes tanulók felvételének eljárási rendje:

 • Ha kötelező felvételt biztosító, körzettel rendelkező általános iskola a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, a jelentkezők szülei április 28 és május 15. között az intézmény elektronikus KRÉTA-felületén adhatják le ilyen irányú kérelmeiket.
 • A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

 

Az ügyintézés menete:

  • https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
  • regisztráció után →ügyintézés indítása →beiratkozás általános iskolába →adatok megadása, iskola kiválasztása
  • szülői (bővített gondviselői jogosultság) jelszóval, ha már van testvér az iskolában
 • Az ügyintézés felülete a helyzetre való tekintettel változhat, a felület megnyitása után felteszünk a honlapra egy részletes felhasználói útmutatót, ha szükséges, pontosítunk
 • Amennyiben segítséget igényelnek az e-ügyintézéshez április 22-től 9.00 és 11.00 óra között segítséget kérhetnek a rendszergazdától, iskolatitkárságtól a 36-1/340-9524-es telefonszámon. A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, erről írásban értesítjük Önöket, az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét, továbbá a tanuló felvételét bejelentjük a köznevelés információs rendszerébe.
 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak egy választott helyen lehet beiratkozni, a rendszer nem teszi lehetővé a több helyre történő beiratkozást, így a döntésüket jól fontolják meg.
 • Elutasítás esetén a körzetes iskola köteles felvenni a gyermeket.

 

Kérjük Önöket, hogy kövessék figyelemmel a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatóinkat!

 

Budapest,2020. 04. 02.

 

                                                                                      Borosné Borbély Beáta

                                                                                          intézményvezető